Seznam.cz odhalil poslední chybějící službu – Jarmara.at

V úterý na tiskové konferenci odhalili zástupci společnosti Seznam.cz poslední chybějící službu. Ta bude oslavovat život a dílo největšího Čecha – Járy Cimrmana. Spolupracovat na novince bude i Divadlo Járy Cimrmana a mnozí cimrmanologové.

Nová internetová služba, která bude vypadat jako stará almara, bude provozována na internetových stránkách Jarmara.at. Název nebyl vymyšlen náhodou – jedná se o spojení slov Járova Almara. Cílem projektu je sesbírat všechny cimrmanovské odkazy a vytvořit z nich unikátní archiv. Ten bude přístupný přímo z domovské stránky Seznamu.

Služba bude spuštěna 10. října 2011 na stránkách Jarmara.at. Objeví se na ní například i záznamy ukázek her z Divadla Járy Cimrmana.

„Již ve svých počátcích měl Seznam.cz velkou spojitost s Járou Cimrmanem. První stránky, které Ivo Lukačovič udělal, byly právě s tematikou Járy Cimrmana. Je to symbolické, že se právě po patnácti letech opět spojí osud Járy Cimrmana a Seznam.cz,“ uvedl ke spolupráci Pavel Zima, výkonný ředitel společnosti Seznam.cz.

„Teprve teď se heslo ‚Seznam, najdu tam, co hledám‘ stalo pravdivým, když se přiblížilo firemnímu heslu Cimrmanova slavného informačního šapitó – všechno víme, odpovíme. Na webu Jarmara.at najdou příznivci Cimrmanova díla všechno, vlastně i to, co původně vůbec nehledali,“ komentoval spolupráci Zdeněk Svěrák.

Seznam hledá nového cimrmanologa

V souvislosti se spuštěním nového projektu vypsal Seznam.cz i výběrové řízení na správce služby Jarmara.at.

„Výběrové řízení bude mít tři základní kola a jen ti nejlepší, tedy největší znalci života a díla Járy Cimrmana, potom předstoupí před odbornou cimrmanovskou komisi. Vítězi tohoto výběrového řízení bude nabídnut lukrativní roční kontrakt na pozici správce obsahu webu,“ prozradila Irena Zatloukalová, mluvčí Seznamu.

Nabídka práce je již od minulého týdne k nahlédnutí na serveru Spráce.cz. Náborová kampaň na nové místo poběží v televizi i na internetu v průběhu září.

Zdroj: www.novinky.cz

Program divadel: divadla.kdykde.cz