Cimrmanova Jarmara bude spuštěna o měsíc později.

Dnes měl být oficiálně spuštěn projekt Jarmara.at, tedy webová almara s dílem Járy Cimrmana. Jako svoji poslední chybějící službu ji před nedávnem s velkou slávou představil světu Seznam.cz. V odborných kruzích se od Seznamu čekalo vše možné jen toto asi nenapadlo nikoho… Rozporuplné jsou také reakce veřejnosti, zejména té odborné. Seznam začal hledat správce Jarmary, kterému nabídl třicetitisícový měsíční plat po dobu jendoho roku. Kampaň byla kounikována i v televizních spotech a dle dnešního sdělení Seznamu je již správce vybrán.
Dnes bylo také oznámeno, že spuštění projektu Jarmara.at bude odložeo na 11. 11. 2011 a to z důvodu snažšího zapamatování data o kterém se jistě jendou budou učit děti ve školách. Těžko říci, zda je za tím jen nepřipravenost celého projektu, nebo o záměr, který vyplynul z žádostí, které do seznamu zaslali milovníci Cimrmana. Každopadně je vysvětlení pojato ve stylu Járy da Cimrmana.

Cituji z Jarmara.at: „ S ohledem na množící se výtky laické i odborné veřejnosti vůči vybranému datu spuštění Jarmary redakční rada sice nerada. ale přece jen uznává, že termín 11. 11. 2011 je o píď výhodnější než 10. 10. 2011. Z pohledu nově objevených faktů pramenících z Cimrmanovy profesní vášně pro zapamatovatelnost historických dat je toto datum na jedenáctém, tedy na nejvyšším místě jedenáctistupňové škály Mistrovy tabulky vhodnosti časování bitev, porodů a poklepů na základní kameny.
Redakční rada proto rozhodla, že se Jarmara otevře za jeden měsíc a jeden den, tedy 11. 11. 2011, kteréžto datum je vhodnější z pohledu budoucího zařazení do školních učebnic jak z důvodu úspornosti paměťových buněk, tak použitého inkoustu. Nicméně jako výraz úcty za projevené znalosti dostane již dnes exkluzivní vstupenku do Jarmary deset premiantů, kteří v boji o správcovskou sesli stanuli před Cimrmanovou katedrou. Rovněž všichni cimrmanologové, kteří se v předchozích kolech testu zaregistrovali, do ní budou moct nakouknout před učebnicově datovaným termínem otevření, a to již příští týden. Klíče k Járově almaře odbdrží vybraní šťastlivci mailem.“

Zájemci o Cimrmanovo dílo si tak budou muset ještě měsíc počkat než almaru otevřou a zapojí se do interaktivní hry, bludiště, v kterém návštěvník nebloudí, ale naopak najde všechny vazby mezi jednotlivými částmi Cimrmanova díla.